Procedeul WIG-TIG (ARGON)

 

Sudare WIG (Wolfram Inert Gas) sau sudarea cu electrod nefuzibil în mediu de gaz inert este o altă variantă derivată din sudarea SEI. La acest procedeu arcul arde între un electrod de wolfram și piesa care se sudează (de unde și denumirea Wolfram Inert Gas). Acest electrod are doar rolul de electrod, și nu are un rol de material de adaos; ca atare se uzează foarte lent în comparație cu un electrod învelit. Prin procedeul WIG se realizează topirea celor două componente ce urmează a fi sudate. Eventual, în unele cazuri, este necesară folosirea unui material de adaos pentru a realiza o îmbinare cu geometrie și caracteristici mecanice mai bune. Avantajul procedeului WIG este că poate fi folosit la majoritatea materialelor sudabile (oțeluri carbon și aliate, aluminiu, cupru, nichel și aliajele acestora). În unele cazuri deosebite se folosește la sudarea materialelor cu afinitate mare la gaze ca titanul, tantalul și zirconiul. Pentru a suda astfel de materiale este nevoie de un mediu inert, în care nu poate pătrunde aer (de exemplu o atmosfera controlată de argon) sau duze de gaz protector cu design special.

Inscrieri:

Se pot inscrie atat persoane ce doresc o diploma in acest domeniu, atat domni cat si doamne, dar si sudori ce doresc o specializare conform cerintelor pietii muncii.
Persoanele vor beneficia de diplome recunoscute pe piata muncii, de o pregatire teoretica si practica la nivelul cel mai inalt si de formatori in acest domeniu.
Practica se va efectua numai exersand, si va avea posibilitatea sa-si insuseasca cunostintele teoretice prin sudura.
Relatii la telefon 0761555505, de luni pana sambata intre orele 9.30 – 16.30.
Acte necesare inscrierii (copii) :
– buletin
– certificat de nastere
– ultimul act de studii
– certificat casatorie ( pt. doamne )
,, Pentru detalii: 0761 555 505 sau contact@cursurisudor.ro